csü. jún 13th, 2024
zsalu

A modern korban az építkezések már teljesen másképpen történnek, mint néhány évszázaddal ezelőtt. Hála a technikai újításoknak az elmúlt évtizedekben sorra jelentek meg azok az új zsalu rendszerek, amik a könnyű betonozást tették lehetővé.

Tény, hogy előbb maga az igény merült fel ezekre, majd ezt követte a fejlődésük. A beton, mint építőanyag egy kiváló összetevő, amivel remekül lehet bánni, főként kezdeti, még folyékony formájában. Sajátos jellege miatt azonban szükség van egy stabil formára, ami egyben tartja, amíg kellően megszilárdul. A zsalu rendszerek kezdetben még alkalmiak voltak és többnyire deszkákból készültek. Bár a célnak megfeleltek, de sok munka volt velük és a leszedést követően gyakran a felületek javítása is több időt vett igénybe. Ez már nem jelenthet problémát.


Innovatív zsalu rendszerek a hatékony munkavégzéshez


Ma már teljesen mellőzhető a deszkák válogatása, a dróttal való összekötözgetés és bajos csavarozás. Az olyan innovatív zsalu megáldások, amilyenek között magasan kiemelkedik a sokoldalú PERI DUO képes többféle igény kielégítésére. Anyagát tekintve technopolimerből készül, ami újrafelhasználható, de a szerelése sem jelent problémát. A könnyű súlyának hála daru nélkül is áthelyezhető. A zsalu univerzális jellege abból adódóik, hogy alaptestek, falak, födémek, pillérek, gerendák készítésére ugyanúgy ideális. A sérült héjelemek pillanatok alatt cserélhetők, ami tovább növeli az előnyeit. Ilyen zsalu bevetésével öröm dolgozni, ezért kár lenne veszni hagyni az előnyeit a munkálatok során. Bátran hozzuk ki belőle a maximumot.

Vélemény, hozzászólás?