szo. máj 25th, 2024
vizesedés ellen

A téli hónapok gyakran okozhatnak olyan kellemetlen helyzeteket, amik megoldását nem érdemes sokáig halogatni. Ilyen minden tekintetben a vizesedés ellen való gyors és sikeres fellépés.

Az alap probléma, hogy a hűvös hónapokban gyakran érkező többlet csapadék miatt megnövekedhet a talajok nedvességtartalma, ami utat találhat a hajszálcsövesség révén a porózus szerkezetű építőanyagokban. Minél kisebbek a pórusok, annál magasabbra tud felkúszni a víz, amiben gyakran oldott sók kerülnek. Ezek kirakódva, majd újból nedvességet kapva kitágulnak és képesek a vakolatot elválasztani a tartószerkezettől. A vizesedés ellen való küzdelem tehát a szerkezet megóvását is jelenti egyben.


Gyors segítség a vizesedés ellen


A padló és fal találkozásánál felbukkanó foltok egyértelmű jelnek számítanak, hogy a vizesedés ellen sürgősen tenni kell valamit. A probléma sokáig nem vehető észre, mert rendszeres fűtés miatt a fal száradása megtörténik. Ha viszont ez elmarad, például egy hosszabb kirándulás miatt a víz azonnal fentebb kúszik és már jól látható lesz. Hatásosan tehetünk a vizesedés ellen a SikaMur® InjectorCream-100 bevetésével.

Ehhez viszont el kell távolítani a vakolat egy részét az érintett területen, többnyire a lakáson kívül. A készítményt furatokon keresztül vihetjük be, ami ott elvégzi a dolgát és egy áthatolhatatlan réteget hoz létre a nedvesség részére. Majd akár rögtön kezdetét veheti a SikaMur® Dry vakolat felhordása, ami engedi lélegezni a falat, így küzdve a vizesedés ellen. Még külön szakemberek bevonására sincs szükség, mert minimális szerszámigénnyel elvégezhető a művelet saját kezűleg.

Vélemény, hozzászólás?